Vraag en antwoord Voor alle informatie over onze cursussen

Vraag en antwoord

Klik op de vraag voor ons antwoord

 • Wat voor cursisten volgen Spaanse les in Taalschool Fleury? +

  Wij ontvangen enthousiaste en gemotiveerde cursisten van 18 tot 80 jaar. Met een grote passie voor de Spaanse taal en cultuur en deze graag (eindelijk eens!) willen leren, perfectioneren of bijhouden. De een heeft een huis in Spanje, de ander gaat een half jaar studeren in Buenos Aires. De ander heeft vrienden in Madrid. Veel leren het voor werk, veel ook voor de plezier!
 • Hoe ziet een les eruit? +

  Dat kan per les, cursus en niveau uiteraard verschillen. We hebben vaste programma's voor elke cursus, maar de docente is ook vrij om dat naar eigen inzicht aan te passen. Een normale les van een Beginners A1.1 cursus begint met een gespreksronde over hoe je heet en je stelt je voor aan andere cursisten. Vanaf les 2 gaan we verder met oefeningen, huiswerk en grammatica. De les kan worden afgesloten met een luisteroefening, rollenspel of andere spelvorm (memory, 'wie is het', ganzenbord). Vanaf de eerste les begin je Spaans te spreken.
 • Wat houdt de cursus precies in? +

  Wat de cursus Spaans precies inhoudt verschilt per niveau en het soort cursus. De standaard taalcursus bestaat uit 9 wekelijkse Spaanse lessen van 2 uur (volwassenen onderwijs) of 1:45 uur (studenten onderwijs). Om een keuze te maken ga je naar de volgende pagina's voor Weekend Workshop Spaans, of volwassenenonderwijs.
 • Wat kenmerkt de cursussen Spaans in Taalschool Fleury? +

  Taalschool Fleury staat voor kwaliteit en plezier. De lessen zijn leerzaam actief en interactief. De lessen worden gegeven door een native speaker die door haar kennis en haar passie voor de Spaanse taal, de lessen tot een unieke ervaring maakt. Omdat de cursisten zelf ook aan kunnen geven waar hun wensen en behoeften liggen wordt een optimale leerhouding gecreëerd.
 • Kan ik deelnemen aan de cursus als ik niet veel tijd heb om het huiswerk te maken? +

  In het algemeen wel. Bij het huiswerk zijn er altijd onderdelen die belangrijker zijn dan andere. Dus als je minder tijd hebt, kun je je focussen op die thema's. Je docent kan je daarbij adviseren. En als je een keertje helemaal geen huiswerk hebt gemaakt, is dat natuurlijk geen probleem. De les zelf is het belangrijkste, daar leer je het meeste!
 • Na welk niveau kan ik me redden in een Spaanssprekend land? +

  Na onze beginnerscursus A1.1 + A1.2 heb je al een behoorlijke elementaire kennis van de Spaanse taal, je staat niet meer met je mond vol tanden! Je verstaat eenvoudige zinnen, dagelijkse vragen en opmerkingen, zoals begroetingen, wie je bent, wat je doet en zelfs al wat je vandaag hebt gedaan en je kunt ook hier op reageren.
 • Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan komen? +

  Het kan altijd voorkomen dat je een keertje niet naar je Spaanse les kunt komen. In principe is het mogelijk om je les in te halen in een groep op jouw cursusniveau. Een les inhalen kan dus als er een cursus Spaans wordt gegeven die gelijk loopt met die van jou en als er genoeg plaats is in die groep. Soms kan dit in een andere plaats zijn. Wij geven namelijk zowel in Groningen als Hoogezand een beginnerscursus. Als je een les Spaans wil inhalen kun je contact opnemen met ons om te kijken naar de mogelijkheden.
 • Zitten jullie op Facebook? +

  Jazeker! Zie onze Facebookpagina op www.facebook.com/taalschoolfleury
 • Is er eten en/of drinken verkrijgbaar in de school? +

  In het Woldwijckcentrum is een bar aanwezig waar je koffie, thee en chocolademelk kunt kopen. De kosten zijn vanaf € 1,20. Bij InspirID kost koffie en thee € 1,00.
 • Waar is Taalschool Fleury gevestigd? +

  Taalschool Fleury is zowel gevestigd in Groningen bij InspirID (aan de Petrus Driessenstraat 46) als in Hoogezand in het Woldwijckcentrun (Pleiaden 2). Zie voor de route Contact & Route.
 • Hoe meld ik me af als ik niet kan komen? +

  Bel even of stuur een mailtje naar ons.
 • Wat voor docenten geven er les bij Taalschool Fleury? +

  De docent bij Taalschool Fleury is enthousiaste Latina met veel ervaring en passie voor het lesgeven. Kijk voor meer info op deze pagina.
 • Geven jullie ook privélessen? +

  In principe doen wij dit ook! Als je belangstelling hebt, geven wij je graag geheel vrijblijvend advies en meer informatie over de mogelijkheden.
 • Zijn jullie diploma's erkend? +

  Onze certificaten hebben geen officiële status. Voor officieel erkende diploma's kunnen we je informatie geven en bijpassende cursussen adviseren.
 • Krijg ik een diploma na afronding van mijn cursus? +

  Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat.
 • Wat is het Europees Referentiekader en hoe staan de niveaus van Taalschool Fleury tot de niveaus van het ERK? +

  De niveaus van het Europees Referentiekader zijn op Europees niveau bepaald en bestaan voor alle Europese talen. De niveaus van Taalschool Fleury zijn ook in te delen naar het ERK. In het volgende schema kun je zien hoe de niveaus van het ERK in verhouding staan tot de niveaus van Taalschool Fleury.

  De opbouw van de cursus is gebaseerd op het Europese Referentiekader voor Talen (CEFR). Dit kader beschrijft wat taalgebruikers allemaal kunnen doen met een geleerde taal en hoe goed en efficiënt ze dat doen. In feite wordt dus aangegeven, op verschillende niveaus, hoe vaardig taalgebruikers zijn in de betreffende taal. Hieronder wordt beschreven wat je zal kunnen na het doorlopen van de module.

  A1.1: Basiskennis van de taal en bekende dagelijkse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen. Je kan eenvoudige uitdrukkingen en zinnen gebruiken om je woonomgeving en de mensen die je kent, te beschrijven.
  A1.2: Ontwikkeling van grammatica en bekende dagelijkse uitdrukkingen en zinnen. Je kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden over zeer vertrouwde onderwerpen.
  A2.1: Bekend met veelgebruikte uitdrukkingen, kan gesprekken voeren over alledaagse zaken. Je kan eenvoudige dialogen voeren, eenvoudige en directe informatie uitwisselen over vertrouwde onderwerpen en activiteiten.
  A2.2: Kan zich gemakkelijk uitdrukken en kan goed gesprekken voeren over alledaagse zaken. Je kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen je familie en andere mensen, leefomstandigheden, je opleiding en je huidige of meest recente baan te beschrijven.
 • Wanneer zijn de lesvrije periodes? +

  In de volgende weken worden er geen lessen gegeven:
  Week 42 (13-19 oktober 2014; herfstvakantie)
  Week 46 (10-16 november 2014)
  Week 52 en 1 (22 december - 4 januari 2015; kerstvakantie)
  Week 9 (23 februari - 1 maart 2015; voorjaarsvakantie)
  Week 14 (30 maart - 5 april 2015)
  Week 19 (4 - 10 mei 2015; meivakantie)
  Week 23 (1 - 7 juni 2015)
  Week 28 t/m 33 (6 juli-16 aug 2015; zomervakantie)
 • Hoe goed is mijn Spaans na een beginnerscursus? +

  Na het volgen van 2 modules Spaans (Beginners A1.1+A1.2 18 lessen) kun je simpele gesprekken voeren in het Spaans. Je kunt jezelf voorstellen, de weg vragen en je favoriete Spaanse gerecht bestellen in een restaurant. Je kunt spreken en schrijven in de tegenwoordige tijd en je weet hoe je lidwoorden, telwoorden en zelfstandige naamwoorden moet gebruiken. Met deze basiscursus Spaans ben je voorbereid voor een reis naar Spanje of Zuid Amerika en heb je de basis gelegd voor een vervolgcursus.
 • Op welke dagen kan ik Spaanse les krijgen? +

  Doorgaans vinden de cursussen plaats op maandag, dinsdag of woensdag. Kijk bij jouw gewenste cursus goed naar de lesdata. Voor een overzicht van de cursussen klik hier.
 • Wanneer starten de cursussen? +

  Regelmatig starten er nieuwe cursussen. Wij beogen iedere 4 tot 6 weken een nieuwe beginnerscursus te starten. Hierdoor kan je altijd snel beginnen met je cursus Spaans. Voor het volwassenenonderwijs kan dit vaak ook, maar neem contact met ons op over de mogelijkheden.Klik hier voor de startdata van de cursussen.
 • Wat kosten de boeken? +

  Het cursusmateriaal dat door onszelf is ontwikkeld is inclusief. Voor het volwassenonderwijs ontvang je tijdens de eerste les een map met al het materiaal dat je nodig hebt. Voor het studentenonderwijs gebruiken we geen map maar een digitale reader. Deze kan je meenemen op je ipad/laptop of je kan deze zelf utiprinten. Wij kunnen deze ook voor je uitprinten, tegen een meerprijs van E10. Als je dit wilt, geef het dan een week voor de eerste les bij ons aan.
 • Ik heb al (enige) kennis van het Spaans. Hoe kom ik er achter wat mijn niveau is? +

  Wij bieden cursussen Spaans op meerdere niveaus. Als je niet zeker weet wat jouw niveau is, neem dan contact met ons op zodat we jou hierbij kunnen adviseren.
 • Hoe kan ik me het beste inschrijven? +

  Je kunt je gemakkelijk online inschrijven voor de cursus. Om een keuze te maken ga je naar een van de volgende pagina's voor Weekend Workshop Spaans, of volwassenenonderwijs. Hier vind je het gewenste niveau en startdatum te kiezen. Je kunt meteen het cursusgeld betalen via Ideal zodat je plekje gereserveerd is. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per email.
 • Hoe kan ik het beste mijn cursusgeld betalen? +

  Wanneer je je online inschrijft kun je direct via Ideal je cursusgeld betalen. Let op: je plek is pas gereserveerd na betaling; wanneer je meteen via Ideal betaalt heb je dus gegarandeerd een plekje in de cursus!
 • Kan ik een nota ontvangen van mijn betaling? +

  Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigings-email. Hierbij voegen wij automatisch de nota toe.
 • Waar kan ik in de buurt het beste parkeren? +

  Bij onze lokatie in Groningen kun je buiten de diepenring gratis parkeren (vanaf 18:00). Dit is op loopafstand van de taalschool. Bij onze lokatie in Hoogezand kan je voor de deur gratis parkeren. Klik hier voor de routebeschrijving in Groningen of Hoogezand.
 • Waar vind ik een overzicht van de eerstvolgende beginnerscursussen? +

  De eerstvolgende beginnerscursussen (Beginners A1.1) kun je hier vinden.
 • Waar zie ik of er nog plek is in een bepaalde cursus? +

  Voor iedere cursus kan je altijd zien hoeveel vrije plekken er nog beschikbaar zijn. Zolang er plaats is in een cursus kun je je ervoor inschrijven. Als een cursus vol is en je geen gelegenheid hebt met een van de andere cursussen op hetzelfde niveau mee te doen, kan je je altijd opgeven voor de wachtlijst (door te klikken op '1 persoon inschrijven'). We zullen je dan een seintje geven in het geval dat er een cursus vrij komt.
 • Ik moet een aantal lessen missen, is het dan zinvol om de cursus te volgen? +

  Jazeker! We bieden een aantal hulpmiddelen om de cursus dan toch te kunnen volgen. Het huiswerk krijg je mee om de volgende les te kunnen voorbereiden. Bovendien kunnen we je van een aantal niveaus ook een overzicht meegeven van de algemene inhoud van de lessen die je mist. Je kunt bovendien de gemiste les in dezelfde week inhalen in een andere groep in Groningen of Hoogezand, mits er plaats is natuurlijk. En tenslotte kun je bij ons informeren naar onze speciale bijlessen! Neem bij twijfel contact op met ons op. We kunnen je advies geven en de mogelijkheden op een rijtje zetten.
 • Bieden jullie studenten nog iets extra's? +

  ¡Sí, claro! Voor studenten hanteren wij een speciaal tarief. Deze zit al verwerkt in de cursusprijs. Hiervoor moet je wel bij je inschrijving je studentennummer vermelden.
 • Wat kost een cursus? +

  Voor de prijzen kijk bij ons cursusoverzicht voor volwassenenonderwijs.
 • 1